Kip in scherpe citroensaus

home > maleis-koken > Kip in scherpe citroensaus

Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak
hierin de stukken kip rondom mooi bruin. Voeg de kleingesneden uien en de
uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg het citroensap,
de sojasaus, de suiker en de sambal toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de
hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ca. 45 minuten
zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Leg de stukken kip op een schaal. Garneer het
gerecht met de plakjes citroen en geef de saus er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 in vier stukken verdeelde kip van ca 1250 g
zout
peper
4 eetlepels olie
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
4 uitgeperste teentjes knoflook
3 dl citroensap
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
4 theelepels sambal
1 in plakjes gesneden citroen