Kip in sojasaus

home > maleis-koken > Kip in sojasaus

Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper en wrijf ze in met de geraspte
gemberwortel. Laat de stukken kip ca. 30 minuten op een koele plaats staan. Verhit
de olie in een pan en fruit hierin de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten. Voeg de
suiker toe en laat deze onder voortdurend omscheppen lichtbruin kleuren. Voeg de
sojasaus toe en roer alles goed dooreen. Leg de stukken kip in de pan en wentel ze
door het sojasaus-mengsel. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ca. 45
minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Leg de stukken kip op een schaal en
bestrooi ze met de reepjes lenteui. Serveer de saus apart bij het gerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

1 in vier stukken verdeelde kip van ca 1250 g
zout
peper
2 theelepels geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel olie
3 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel suiker
1 ½ dl donkere sojasaus
3 ½ dl water
2 in reepjes gesneden lenteuitjes