Kippenlever met tahoe en doperwtjes

home > maleis-koken > Kippenlever met tahoe en doperwtjes

Verhit 4 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes tahoe
rondom mooi bruin. Laat de blokjes gebakken tahoe uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in een pan en fruit hierin de uitgeperste teentjes knoflook
en de geraspte gemberwortel 2 minuten. Voeg de stukjes Kippenlever toe en bak
alles onder voortdurend omscheppen 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, het water,
het chilipoeder en wat zout en peper toe. Draai de hittebron laag en laat alles onder
regelmatig omscheppen 2 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes gebakken tahoe,
de doperwtjes en de fijngehakte lenteuitjes toe en laat het geheel onder regelmatig
omscheppen nog 2 minuten doorkoken. Serveer het gerecht bestrooid met de
fijngehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

8 eetlepels olie
250 g in blokjes gesneden tahoe
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels geraspte verse gemberwortel
250 g in stukjes gesneden Kippenlever
4 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels water
½ theelepel chilipoeder
zout
peper
100 g gare doperwtjes
3 fijngehakte lenteuitjes
1 eetlepel fijngehakte peterselie