Lamsvlees in groene saus

home > maleis-koken > Lamsvlees in groene saus

Wrijf de fijngehakte peterselie en groene peper met de uitgeperste teentjes knoflook
fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ringen ui 3 minuten. Voeg
de blokken vlees, het peterseliemengsel en de kurkuma toe en bak alles onder
voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg het water en wat zout toe. Breng het
geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles
ca. 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.





Ingrediënten voor 4 personen

6 eetlepels fijngehakte peterselie
3 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte groene pepers
4 uitgeperste teentjes knoflook
3 eetlepels olie
2 schoongemaakte en in ringen gesneden uien
750 g in flinke blokken gesneden lamslappen
1 theelepel kurkuma
5 dl water
zout