Lamsvleescurry

home > maleis-koken > Lamsvleescurry

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste
teentjes knoflook 3 minuten. Roer de kerrie door het ui-knoflookmengsel. Voeg de
blokken vlees toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg het
water, de santen en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron
laag, leg een deksel op de pan en laat alles ca. 1 uur zachtjes sudderen tot het
vlees gaar is en de saus enigszins is gebonden. Serveer het gerecht bestrooid met
het amandelschaafsel.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
4 uitgeperste teentjes knoflook
2 eetlepels kerrie
750 g in blokken gesneden lamslappen
5 dl water
50 g santen
zout
25 g amandelschaafsel