Lamsvleessoep

home > maleis-koken > Lamsvleessoep

Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom lichtbruin. Voeg de
geraspte gemberwortel toe en hak deze 1 minuut mee. Voeg het water, de
kleingesneden ui, het vijfkruidenpoeder, de suiker, de laurierbladeren en wat zout en
peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op
de pan en laat de soep ca. 1½, uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Verwijder de
laurierbladeren en serveer de soep bestrooid met de fijngehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels olie
250 g in blokjes gesneden mager lamsvlees
1 theelepel fijngeraspte gemberwortel
1 ½ l water
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel suiker
2 laurierbladeren
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie