Maleisische groentecurry

home > maleis-koken > Maleisische groentecurry

Wrijf de kleingesneden ui met de sambal, de koriander, het gemberpoeder, de trassi
en de kemirienoten fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het
kruidenpapje 2 minuten. Voeg het water, de santen en wat zout toe en breng het
geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de reepjes kool, de
sperziebonen, de plakjes wortel en de stukjes bamboescheut toe. Draai de hittebron
laag, leg een deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Neem het
deksel van de pan af en laat de curry nog ca. 10 minuten zachtjes doorkoken tot de
groenten gaar zijn en het kookvocht enigszins is ingekookt.





Ingrediënten voor 4 personen

1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 theelepels sambal
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels trassi
4 geraspte kemirienoten
1 eetlepel olie
5 dl water
50 g santen
zout
200 g schoongemaakte en in reepjes gesneden savooienkool
200 g schoongemaakte sperziebonen
1 geschilde en in plakjes gesneden
winterwortel
200 g in stukjes gesneden bamboescheuten (uit blik)