Miesoep met balletjes

home > maleis-koken > Miesoep met balletjes

Kook de mie in een pan water met wat zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op
de verpakking. Laat de mie uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de
kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten. Voeg de bouillon, de
plakjes wortel, de peultjes, de reepjes Chinese kool, de ringen prei, de sojasaus en
het gemberpoeder toe. Breng de soep aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een
deksel op de pan en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Vermeng het gehakt in een
kom met de maïzena, het eiwit en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en
vorm van het gehaktmengsel niet al te grote gehaktballetjes. Voeg de
gehaktballetjes aan de soep toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes
doorkoken. Voeg de uitgelekte mie aan de soep toe en laat deze door en door warm
worden. Maak de soep eventueel nog op smaak met wat zout en peper.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g eiermie
2 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 ½ l runderbouillon
2 in plakjes gesneden worteltjes
75 g schoongemaakte peultjes
50 g in smalle reepjes gesneden Chinese kool
1 schoongemaakte en in dunne ringen gesneden prei
1 eetlepel sojasaus
mespuntje gemberpoeder
200 g mager rundergehakt
2 eetlepels maïzena
1 eiwit
zout
peper