Omelet met garnalen en champignons

home > maleis-koken > Omelet met garnalen en champignons

Verhit 25 g van de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
Voeg de plakjes champignon toe en fruit deze 2 minuten mee. Voeg de stukjes
tomaat, de garnalen, de fijngehakte gember en het water toe. Breng het geheel aan
de kook. Draai de hittebron laag en laat alles 3 minuten zachtjes koken. Maak de
maïzena in een kommetje aan met wat water en bind met dit mengsel het
garnalen-champignonmengsel. Maak het geheel op smaak met wat zout en peper.
Klop de eieren met wat water los in een kom. Verhit de rest van de boter in een
koekenpan en bak hierin van de losgeklopte eieren een omelet. Laat de omelet op
een schaal glijden. Schenk het garnalen-champignonmengsel op de omelet, sla hem
dubbel en serveer hem onmiddellijk.





Ingrediënten voor 4 personen

40 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
250 g in plakjes gesneden champignons
1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden
tomaat
250 g gepelde garnalen
4 fijngehakte bolletjes stemgember
1 dl water
2 theelepels maïzena
zout
peper
4 eieren