Reepjes rundvlees in sojasaus

home > maleis-koken > Reepjes rundvlees in sojasaus

Roer de sojasaus met de suiker in een kom dooreen. Voeg de reepjes vlees toe en
schep alles goed dooreen. Laat het vlees 1 uur marineren. Verhit de olie in een
koekepan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3
minuten. Voeg de reepjes gemarineerd vlees toe en bak alles bij veel hitte en onder
voortdurend omscheppen lichtbruin. Voeg de marinade, het water, de tomatenpuree,
het gemberpoeder, de nootmuskaat, het nagelgruis en wat zout en peper toe. Breng
het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat het gerecht onder nu en dan
omscheppen ca. 10 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel bruine suiker
500 g in dunne reepjes gesneden bieflappen
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook 1/, dl water
2 theelepels tomatenpuree
½ theelepel gemberpoeder
mespuntje nootmuskaat
mespuntje nagelgruis
zout
peper