Rundvlees met rode-pepersaus

home > maleis-koken > Rundvlees met rode-pepersaus

Breng de runderlappen met het water, de sojasaus, de tomatenpuree, de uitgeperste
teentjes knoflook, de stukjes tomaat, de suiker en wat zout in een pan aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. 11/2 uur
zachtjes sudderen tot het gaar is. Neem het vlees uit de pan en snijd het in grote
blokken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de blokken vlees rondom
mooi bruin. Leg de blokken gebakken vlees op een schaal en houd ze warm. Kook
het stoofvocht van het vlees bij vrij veel hitte in tot de helft van het volume. Roer de
fijngehakte rode pepers en het citroensap door de ingekookte saus en laat alles nog
even doorkoken. Schenk de pepersaus over het warmgehouden vlees.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g magere runderlappen
5 dl water
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels tomatenpuree
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 theelepel suiker
zout
4 eetlepels olie
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte rode pepers
4 eetlepels citroensap