Tahoesoep met visballetjes

home > maleis-koken > Tahoesoep met visballetjes

Pureer de kabeljauwfilet in een foodprocessor of prak de vis fijn met een vork.
Vermeng de gepureerde vis in een kom met de maïzena en wat zout en peper. Vorm
van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een pan en
fruit hierin de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng
het geheel aan de kook. Voeg de visballetjes toe. Draai de hittebron laag, leg een
deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes tahoe en
wat zout en peper toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer de
soep bestrooid met de ringen prei.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g kabeljauwfilet
1 eetlepel maïzena
zout
peper
1 eetlepel olie
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 l kippenbouillon
200 g in kleine blokjes gesneden tahoe
1 schoongemaakte en in zeer dunne ringen
gesneden prei