Varkensvlees in zure pepersaus

home > maleis-koken > Varkensvlees in zure pepersaus

Vermeng de azijn in een kom met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de
komijn, het vijfkruiden- en gemberpoeder, de bruine suiker en wat zout. Voeg de
blokjes varkensvlees toe, schep alles goed dooreen en laat het vlees ca. 3 uur
marineren. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes varkensvlees lichtbruin.
Voeg de marinade toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg
een deksel op de pan en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes sudderen tot het
gaar is.





Ingrediënten voor 4 personen

1 dl azijn
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel bruine suiker
zout
500 g in blokjes gesneden doorregen
varkenslappen
3 eetlepels olie