Visblokjes in pittige saus

home > maleis-koken > Visblokjes in pittige saus

Verhit de olie in een koekepan en bak hierin de blokjes vis rondom lichtbruin. Neem
de blokjes vis uit de pan en houd ze apart. Wrijf de kleingesneden ui met de sambal,
het gemberpoeder, de trassi, de geraspte kemirienoten en wat zout fijn in een vijzel.
Fruit het kruidenmengsel 2 minuten in de bakolie van de visblokjes. Voeg het water,
de santen en de blokjes gebakken vis toe en breng het geheel aan de kook. Draai
de hittebron laag en laat alles 10 minuten zachtjes koken.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetlepels olie
500 g in blokjes gesneden schelvis- of kabeljauwfilet
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
3 theelepels sambal
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels trassi
4 geraspte kemirienoten
zout
2 ½ dl water
25 g santen
2 eetlepels citroensap