Visblokjes met zoetzure saus

home > maleis-koken > Visblokjes met zoetzure saus

Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper. Klop het ei los in een diep bord.
Wentel de blokjes vis achtereenvolgens door het losgeklopte ei en de maïzena.
Verhit de olie voor het frituren tot 190°C en bak hierin de blokjes vis in ca. 6 minuten
mooi bruin en krokant. Laat de visblokjes uitlekken op keukenpapier, leg ze op een
schaal en houd ze warm. Verhit de 3 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de
kleingesneden ui, de plakjes wortel en de reepjes paprika 3 minuten. Voeg het
water, de tomatenpuree, de suiker, de azijn en de stukjes ananas toe. Breng het
geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
Maak het aardappelmeel s in een kommetje aan met wat water en bind hiermee de
zoetzure saus. Laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken. Maak de saus op smaak
met wat zout en peper. Schenk de saus over de warmgehouden blokjes gebakken
vis.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g in blokjes gesneden schelvis- of kabeljauwfilet
zout
peper
1 ei
4 eetlepels maïzena
olie voor het frituren
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 in plakjes gesneden worteltjes
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden
groene paprika
1 dl water
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel suiker
2 eetlepels azijn
200 g ananasstukjes uit blik
2 theelepels aardappelmeel