Viskoekjes

home > maleis-koken > Viskoekjes

Kook de visfilet in een pan met wat water in ca. 8 minuten gaar. Laat de vis uitlekken
en prak hem daarna fijn met een vork. Prak de gekookte aardappelen fijn met een
vork. Vermeng de fijngeprakte vis in een kom met de fijngeprakte aardappelen, de
kleingesneden ui, de fijngehakte groene peper en peterselie, 1 ei, het gemberpoeder
en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en vorm van het mengsel 8 platte
‘gehaktballen’. Klop het overgebleven ei los in een diep bord. Wentel de viskoekjes
achtereenvolgens door het losgeklopte ei en het paneermeel. Verhit de olie in een
koekenpan en bak hierin de viskoekjes bij matige hitte aan weerskanten mooi bruin
en krokant.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g schelvis- of Kabeljouwfilets
250 g gekookte aardappelen
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte groene peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 eieren
1 theelepel gemberpoeder
zout
peper
6 eetlepels paneermeel
4 eetlepels olie