CHILI MET DRIE SOORTEN BONEN

home > mexicaans-koken > CHILI MET DRIE SOORTEN BONEN

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg knoflook, komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak alles 1 minuut. Roer het gehakt erdoor. Bak het gehakt lichtbruin en rul. Roer tomaten met eigen sap, tomatenpuree, oregano, laurierblad en bier erdoor. Voeg zout en peper toe en laat het mengsel 50 minuten afgedekt sudderen. Controleer af en toe het vloeistofpeil en voeg eventueel een beetje water toe.
Roer vijftien minuten voor het eind van de kooktijd de bonen en kikkerwerten erdoor.

TIJD: voorbereidingstijd 30 minuten, kooktijd circa 1 uur.
VOORBEREIDING: de soep kan van tevoren klaargemaakt en later weer
opgewarmd worden.

SERVEERTIP: serveer de soep met maïs of tortillachips en garneer met zure room, geraspte kaas, blokjes avocado of gehakte bosui.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.

INVRIEZEN: de soep kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetl. plantaardige olie, 2 middelgrote uien grof gehakt, 1 teentje knoflook geperst, 1 eetl. gemalen komijn,
2 theel. scherpe paprikapoeder, 1 rode of groene Spaanse peper ontdaan van zaad gehakt, 680 g rundergehakt,
800 g tomaten uit blik, 90 g tomatenpuree, 1 theel. oregano, 1 laurierblad, 1,5 dl bier, zout en peper, 120 g per soort uit blik en uitgelekt, kidney beans, chilibonen, pintobonen en kikkererwten