CHILI RELLENOS

home > mexicaans-koken > CHILI RELLENOS

Blancheer de hele paprika’s ongeveer 10-15 minuten in kokend water, of tot ze iets zacht zijn. Spoel ze af met koud water en dep ze droog. Snijd er voorzichtig een dekseltje af en zet ze apart. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten, laat de paprika’s heel. Laat ze ondersteboven uitlekken op keukenpapier. Vermeng Spaanse pepers, knoflook, salie, kaas en zout naar smaak. Schep dit met een lepel in de paprika’s en zet de dekseltjes
terug door ze op de vulling te plakken. Bestrooi de paprika’s met bloem en verhit de olie in een frituurpan tot 190°C. Klop in een beslagkom de eierdooiers en bloem tot een beslag, dat een dunne sliert moet vormen als u de mixer optilt. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf, maar niet droog en spatel ze door het beslag. Vorm van 2 eetl. beslag een ovaal en laat die in de olie vallen. Houd er een schuimspaan onder om het beslag op zijn plaats te houden. Leg er een gevulde paprika op. Bedek de bovenzijde van de paprika met meer beslag en schep er hete olie over om hem te ‘verzegelen’. Bak, door paprika voorzichtig te draaien, tot het beslag overal bruin is. Laat de paprika, terwijl u de andere aan het frituren bent, op keukenpapier uitlekken en houd hem warm in een matig warme oven. Bestrooi de paprika’s met bosuitjes en serveer ze met rode saus.

TIJD: voorbereidingstijd circa 40 minuten, kooktijd circa 3 minuten per paprika. Bereiding van rode saus circa 15 minuten.
TIP VAN DE KOK: door hartige gerechten licht met zout te bestrooien wordt het overschot aan olie onttrokken. Vervang door suiker voor zoete gerechten.

SERVEERTlP: serveer deze chili met een salade en gebakken bonen als hoofdgerecht. Ook lekker als voorafje voor 8 personen met rode saus, mole verde of groente salsa.





Ingrediënten voor 4 personen

rode saus (zie recept), 8 kleine groene paprika’s, 4 kleine groene Spaanse pepers ontdaan van
zaad fijngehakt, 1 teentje knoflook geperst, 1 theel. verse salie gehakt, 225 g roomkaas, 225 g geraspte jonge kaas, zout, bloem om te bestrooien, olie om te frituren, 8 eieren gesplitst, 6 el bloem, snufje zout, fijngehakte bosuitjes