Catalaanse vissoep

home > mossel-recepten > Catalaanse vissoep

Spoel de inktvis goed af onder stromend koud water, verwijder de
ingewanden en de inktzak. Keer de mantel binnenste buiten en verwijder
stukjes kraakbeen. Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine stukken.
Was de visfilets, dep ze droog, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Snijd het rookvlees in
dobbelsteentjes.
Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze, ontvel ze, verwijder de
pitjes en snijd ze in blokjes. Ontpit de paprika’s en snijd ze in blokjes.
Verhit de roomboter en fruit al roerende de uien, de knoflook en het rookvlees.
Voeg de amandelen, de paprika’s, de tomaten, het laurierblad, de
saffraan, de wijn, het water en de mosselen toe en laat alles opkoken.
Kruid de inktvis, het visfilet, de garnalen en de in vieren gesneden
artisjokharten met zout en peper. Doe ze in de pan en laat alles 20
minuten gaar worden.
Breng het met zout, peper en citroensap op smaak.





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg verse mosselen
1 verse inktvis van circa 500 g
500 g visfilet
125 g grote garnalen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 g rookvlees
500 g vleestomaten
2 groene paprika’s
40 g roomboter
50 g gemalen amandelen
1 laurierblad
1 mespunt saffraanpoeder
¼ liter droge witte wijn
¼ liter water
1 blik artisjokhartjes
zout
witte peper