Mosselen met citroen-mayonaise dipsaus

home > mossel-recepten > Mosselen met citroen-mayonaise dipsaus

Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Schil de uien en
snijd ze in ringen.
Breng de wijn met het water, de peperkorrels, het laurierblad en wat
zout in een grote pan aan de kook.
Voeg de soepgroente en de uiringen toe en laat het geheel 10 minuten koken.
Doe de mosselen in de pan, leg het deksel erop en kook alles 10 tot 15
minuten tot de schelpen open staan.
Roer ondertussen de mayonaise door de yoghurt. Was de citroen, rasp de
schil en pers de vrucht uit.
Breng de mayonaise met de citroenschil, 2 eetlepels citroensap, zout,
peper en suiker op smaak en verdeel ze over 4 schaaltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

3 kg verse mosselen
1 portie soepgroente
4 uien
1 theel. zwarte peperkorrels
1 klein laurierblad
1/2 liter droge witte wijn
100 g mayonaise
2 eetl. volle yoghurt
1 onbespoten citroen
zout
witte peper
suiker