Aardappelen met spek schotel

home > ovenschotels > Aardappelen met spek schotel

Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje,doe de bloem erbij en roer dit tot het gaat borrelen. Laat het even een minuutje doorkoken, haal dan de pan van het vuur en roer de melk met kleine beetje erdoorheen. Zet de pan weer op het vuur, tijdens het warmen word de saus steeds dikker. Blijf roeren zodat er geen klontjes komen, als de saus kookt zet je het vuur laag en laat je hem pruttelen tot hij dik en romig is. Peper en zout erbij doen en de pan van het vuur halen. Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes. Pel de uien en hak ze zo fijn mogelijk. Haal het zwoerd van het spek en snijd het in kleine reepjes. Vet een ovenvaste schaal in en leg laagjes aardappel, uien, spek om en om. Strooi er peper en zout over. De bovenste laag aardappel. Giet nu de saus erover en zet de schotel in het midden van de voorverwarmde oven, ongeveer anderhalf uur, op 160ºC.





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote uien, 4 grote aardappelen, 250 gram ontbijtspek, een halve liter melk, 50 gram bloem, 50 gram boter