Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

home > ovenschotels > Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

Oven voorverwarmen op 225°C. In koekenpan vlees 3 min bakken. Intussen de wortel in plakjes snijden en toevoegen, 3 min.
Intussen met melk en 2 dl water de puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Van vuur af de crème fraîche door het vlees roeren. In een kom de rozijnen door de zuurkool mengen.
Ovenschaal invetten en vleesmengsel over de bodem verdelen. Zuurkool erop scheppen en dan de puree erover verdelen en de bovenkant gladstrijken.
Bestrooien met de kaas en in het midden van de voorverwarmde oven in ca 20 min goudbruin bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

200 gram shoarmavlees
100 gram wortel
margarine
1/2 zakje aardappel puree van maggi
1/2 bekertje crème fraîche a 125ml
3 eetl rozijnen
1 zakje wijnzuurkool ca 260 g
50 g geraspte kaas