Pannenkoeken basisrecept 6 (Kwarkpannenkoeken)

home > pannenkoeken > Pannenkoeken basisrecept 6 (Kwarkpannenkoeken)

Het voordeel van dit recept ligt voor de hand. Door het toevoegen van kwark bevatten deze pannenkoeken veel meer eiwit dan de andere. Dit feit is van belang voor mensen die caloriebewust en gezond willen leven. De smaak is een klein beetje zurig, ongeveer zoals die van karnemelkpannenkoeken. Gebakken kwarkpannenkoeken kunne heel goed bewaard worden, ze drogen niet zo snel uit. Om in te vriezen zijn ze ook heel goed geschikt. Eieren, bloem, kwark, melk en zout in een kom doen. dan het geheel tot een beslag roeren. Deze pannenkoeken moeten een beetje dikker worden gebakken dan gewone. Het beslag kan ook als basis voor vruchtenpannenkoeken of voor gevulde pannenkoeken genomen worden. Wie graag luchtige pannenkoeken wil hebben, kan de eieren scheiden en het eiwit stijf kloppen, ook kan gist of bakpoeder toegevoegd worden. Op de gebruikelijke manier in heet vet goudgele pannenkoeken bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eieren, 175 gram bloem, 250 gram magere kwark, ongeveer ¼ liter melk, ½ theelepel zout, margarine, boter, niervet of olie voor het bakken.