Curry-Quornspiesjes met mangosalsa

home > quorn-recepten > Curry-Quornspiesjes met mangosalsa

Roer de santen en de currypasta met 1 dl heet water tot een marinade en marineer de stukjes Quorn hierin ± 15 minuten.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit.
Snijd de mango en de tomaat in stukjes.
Hak 1 eetlepel muntblaadjes fijn.
Schep de mango, de tomaat, de geraspte limoenschil, de munt, de koriander en 1 eetlepel limoensap in een kom door elkaar en breng de salsa op smaak met zout, peper en hot peppersauce.
Laat de salsa minstens een kwartier staan.
Schaaf van de komkommer in de lengte 12 mooie repen en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn rondom knapperig bruin.
Steek aan 12 satéstokjes steeds 3-4 stukjes Quorn en blaadjes munt met een reep komkommer golvend ertussen.
Leg op 4 borden elk 3 spiesjes en schep er een flinke lepel salsa naast.
Strooi desgewenst wat geraspte limoenschil over het gerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

175 g Quornstukjes
1 zakje santen (30 g)
1 eetlepel milde currypasta
1 limoen
1 mango in plakken
1 ontvelde tomaat zonder zaadjes
3 eetlepels muntblaadjes
1 eetlepel fijngehakte koriander
zout, versgemalen peper
hot peppersauce
1 komkommer
2 eetlepels roerbakolie
(1 limoen voor de garnering)