Fondue Bourguignonne

home > quorn-recepten > Fondue Bourguignonne

Snijd de vleesvervangers zo, dat ze gemakkelijk aan het fonduevorkje
kunnen worden geprikt.
Maak de 3 dipsauzen door de ingrediënten van elke dipsaus te mengen.
Verhit de olie in een fonduepan tot 180°C en houd hem met een spiritus-
brander op temperatuur.
De vleesvervangers zijn snel gebakken, in ± 1 minuut.
Serveer met de dipsauzen, het brood en de salade.
Als u niet van vleesvervangers houdt, kunt u deze vervangen door blokjes
tofu (in verschillende smaakvarianten), tempé en seitan.





Ingrediënten voor 4 personen

800 g vleesvervangers (bijvoorbeeld groenteburgers, Quornstukjes of
Quornburgers, vegetarische balletjes)
Voor de yoghurtdipsaus:
3 dl Griekse yoghurt
2 geperste tenen knoflook
10 zwarte olijven zonder pit in ringetjes
1 eetlepel kappertjes
6 zongedroogde tomaten op olie in stukjes
1 fijngehakt bosje basilicum
peper, zout
Voor de tomatendipsaus:
1/2 potje zongedroogde tomaten op olie, afgegoten
2 eetlepels tomatenpuree
4 gepureerde romatomaten
2 eetlepels pijnboompitten
1 teen knoflook
peper, zout
Voor de avocadodipsaus:
2 geschilde en gepureerde rijpe avocado’s
1 uitgeperste citroen
1 fijngesnipperde ui
1 romatomaat in kleine stukjes
1 uitgeperste teen knoflook
peper, zout
En verder:
1,2 liter zonnebloemolie
brood en salade naar keuze