Lever met uien

home > recepten-uit-albanie > Lever met uien

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bestrooi ze met zout, kneed ze dan met de hand door en zet ze 10 minuten weg. Spoel daarna de uien af onder de koude kraan en laat ze zorgvuldig uitlekken. Was de peterselie, schud de blaadjes droog, hak ze fijn en meng ze met de sumak door de uiringen.
Spoel de lever af, dep droog, verwijder velletjes en zeentjes en snijd de lever dan in reepjes van ca. 1 cm breed en 3 cm lang. Zeef de bloem boven een bord, wentel er de stukjes lever door en schud het overtollige bloem af.
Verhit de olie in een pan, bak de stukjes lever op hoog vuur in porties in ca. 4 minuten rondom bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er zout, peper en cayennepeper over en doe over op een voorverwarmde dienschaal. Schep de uien er naast.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en verdeel ze in 8 partjes. Garneer het gerecht met de partjes tomaat.

Ingrediënten voor 4 personen

4 middelgrote uien (400 g) – zout – 1 bosje bladpeterselie – 1 afgestreken theelepel sumak (saladekruid) – 600 g lams- of runderlever – 3 eetlepels bloem – 8 eetlepels zonnebloemolie – versgemalen zwarte peper – flinke snuf cayennepeper – 2 middelgrote tomaten (200 g)