Tomaten-paprikasalade

home > recepten-uit-algerije > Tomaten-paprikasalade

Ontvel de paprika’s eerst. Leg ze daartoe eerst in een op 220°C voorverwarmde oven tot het vel borrelt en geblakerd is. Leg de paprika’s onder een vochtige doek of in een plastic zak en laat ze zweten. Trek het vel in repen van boven naar beneden af. Verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes. Leg die in een bergje op een dienschaal. Kerf de tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant. Leg ze 30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water. De tomaten moeten de schrik van hun leven krijgen. Daarna laten ze zich gemakkelijk ontvellen. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Leg de plakjes tomaat rondom de stukjes paprika.
Maak een vinaigrette door de olijfolie, wijnazijn, knoflook en zout en peper te mengen. Sprenkel de vinaigrette over de paprika en tomaat. Garneer met de olijven en de ansjovis.

Ingrediënten voor 4 personen

2 grote groene paprika’s – 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt – 4 eetlepels olijfolie – 1/2 eetlepel wijnazijn – 1/2 theelepel zout – 1/4 theelepel peper – handvol groene olijven – handvol zwarte olijven – naar smaak ansjovisjes – 2 grote, rijpe tomaten.