Tomatensoep

home > recepten-uit-algerije > Tomatensoep

Breng de lamsbotten en het nekvlees met het water aan de kook. Schuim het daarna af.
Pel de tomaten, snijd ze in vieren en hol de partjes uit. Doe de pitjes met het sap bij de bouillon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de uien in de goudgele boter. Doe ze met de chilipoeder, de geplette peperkorrels, wat zout en de in de lengte doorgesneden chilipepers bij de bouillon. Laat de bouillon trekken tot het lamsvlees gaar is.
Snijd de gedroogde abrikozen in dunne reepjes. Kook de vermicelli gaar in ruim water. Passeer de bouillon door een zeef en voeg de stukjes tomaat, vermicelli en de reepjes abrikoos toe.





Ingrediënten voor 4 personen

1/2 kg lamsnekvlees – 1/2 kg lamsbotten – 2 liter water – 25 g boter – 500 g tomaten – 150 g uien – 1 theelepel chilipoeder – 30 peperkorrels – 2 gedroogde chilipepers – 150 g gedroogde abrikozen – 25 g vermicelli – zout – aardappelmeel