Empanadas, gevulde pasteitjes met garnalen en vis, voorgerecht

home > recepten-uit-argentinie > Empanadas, gevulde pasteitjes met garnalen en vis, voorgerecht

Snipper voor de vulling de gepelde knoflook en de sjalotjes (groen apart houden). Hak de garnalen en vis in stukjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit sjalot en knoflook goudgeel. Voeg de bouillon toe; breng aan de kook en laat op laag vuur het geheel inkoken. Voeg nu vis, garnalen, amandelen, paprika, enkele druppels worcestersaus en het fijngesneden groen van de sjalotjes toe. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.
Verwarm de oven voor op 200° C en maak intussen het deeg.
Vermeng de gezeefde bloem met zout en voeg de kleingesneden boter toe. Snijd deze in de bloem verder klein met 2 messen tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de losgeklopte eieren toe en vermeng onder toevoeging van wat water tot een samenhangend deeg. Rol uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ca. 1/2 cm dik en steek er rondjes uit van ca. 12 cm doorsnee. Maak de randen nat met wat water en leg midden op elk rondje deeg 1-2 eetlepels van de vulling. Vouw ze dubbel, vorm ze tot een halve maan en maak de naad dicht door met de duim en wijsvinger een kabelmotief te draaien. Bak de pasteitjes midden in de voorverwarmde oven krokant in ca. 10 minuten.
Serveer ze heet en garneer met enkele takjes peterselie en schijfjes citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor de vulling: 6-7 sjalotjes – 2 teentjes knoflook – 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie – 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag) – 100 g gepelde garnalen – 200 g visfilet (kabeljauw, schelvis) – 3 eetlepels gehakte amandelen – 1/2 theelepel paprikapoeder – worcestersaus – 1/2 theelepel zout – 1/2 theelepel zwarte peper
Voor het deeg: 300 g bloem – 1 theelepel zout – 200 g koude boter – 2 eidooiers – 3-4 eetlepels water – bloem om te bestuiven
Voor de garnering: 1 citroen – peterselie