Rundvlees met groenten

home > recepten-uit-argentinie > Rundvlees met groenten

Snijd het vlees in dunne reepjes, bestrooi ze met bloem en leg ze apart. Pel uien en knoflook, snijd de uien in ringen en snipper de teentjes knoflook. Was de paprika’s, snijd ze middendoor, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Was de pepertjes, snijd ze in de lengte door, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes. Borstel de champignons met een zachte borstel schoon en snijd ze in schijfjes.
Verhit in een grote braadpan de olie en bak ui en knoflook op matig vuur in 4 minuten goudgeel. Voeg het rundvlees toe en bak dit 2 minuten. Doe de paprika, champignons, fijngesneden rode pepertjes en peperkorrels erbij. Roer de wijn en de ketchup erdoor, wat zout en peper en stoof afgedekt ca. 6 minuten. Roer de room en de kaas erdoor en verwarm alles nog 4 minuten op laag vuur.
Serveer hierbij een verse salade van het seizoen.





Ingrediënten voor 4 personen

Nodig:
500 g runderlende – 2 eetlepels bloem – 2 middelgrote uien – 2 teentjes knoflook – 2 groene paprika’s – 150 g champignons – 6 eetlepels maïsolie – 2 rode pepertjes – 2 eetlepels groene peperkorrels (potje) – 1 dl rode wijn – 2 eetlepels tomatenketchup – 1 theelepel zout – 1 theelepel versgemalen witte peper – 1½ dl room – 1 eetlepel geraspte pittige kaas – fijngehakte peterselie