Empanadas

home > recepten-uit-argentinie > Empanadas

Meng de bloem en het zout. Vorm een ring met een kuiltje in het midden. Voeg beetje bij beetje het gesmolten rundervet en het water aan het meel toe en kneed met de handen. Laten rusten.
Daarna wordt de vulling gemaakt: Uien fijnhakken en in het vet met de olie in een pan goudglazig bakken. Dan het vlees toevoegen, en het ook even aanbakken. Daarna de piment, de fijngemalen Spaanse peper, de komijn, de groene olijven, de in kleine stukjes gehakte hardgekookte eieren en de suiker toevoegen. Eventueel naar keuze ook wat rozijnen. Alles goed warm laten worden. 6-8 uur in de koelkast laten rusten.
Het deeg voor de empanadas dun uitrollen en in cirkels met een doorsnede van 10-12 cm uitsnijden. (mag ook kleiner) Met een lepel de vulling in het midden van elk deegrondje plaatsen. De randjes met een vochtige vinger nat maken. Dubbel vouwen en de randjes op elkaar vastdrukken. Aan het randje kan vorm gegeven worden met de vingers of met een vork.
De empanadas op een bakblik zetten en in een hete oven plaatsen totdat het deeg goudkleurig is. (De vulling is immers al gaar).

Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor het deeg:
1¼ kg bloem – 2 theelepels fijn zout – 400 g gesmolten rundervet – lauwwarm water

Voor de vulling:
1 kg rundergehakt – 5 lente-uien met het blad – 2 gewone uien – 200 g rundervet – 1 theelepel olie – 4 hardgekookte eieren – 10 g “Pimenton” ofwel piment – 2 theelepels fijngemalen Spaanse peper – 10 g komijn – 12 fijngehakte groene olijven – 1 eetlepel suiker