Gevulde kipfilet met krab

home > recepten-uit-canada > Gevulde kipfilet met krab

Klop de kipfilets met een keukenhamer uit en kruid ze met peper en zout. Verdeel de krabvulling in 4 porties. Verdeel de porties over de 4 kipfilets. Vouw de kipfilets over de vulling en zet de sluiting vast met een prikker. Leg de gevulde kipfilets in een schaal gedurende 2 uur in de koelkast. Haal de kipfilets door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door het broodkruim. Verhit de olie in een brede pan tot 170°. Bak de kipfilets, ze vaak draaiend, tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de hete olie en bak ze af in een voorverwarmde oven van 170°, gedurende 10-15 minuten. Meng de veloutésaus met de vleesjus in een sauspan en breng dit aan de kook. Schenk een beetje van de saus op 4 borden en leg daar een gevulde kipfilet op. Schenk nog wat van de saus over de kipfilets.

  • krabvleesvulling

25 g boter – 1 eetlepel fijngehakte sjalotjes – ca. 100 g fijngehakt krabvlees – 1 glas droge witte wijn – 1/2 theelepel paprikapoeder – 1/2 theelepel fijngehakte peterselie – ca. 75 ml bechamelsaus – mespunt nootmuskaat

Verhit de boter in een kleine koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze zacht zijn. Voeg het krabvlees toe en bak op middelmatig vuur gedurende enkele minuten. Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg paprikapoeder en peterselie toe en laat nog even zachtjes koken. Voeg de bechamelsaus toe en breng het mengsel aan de kook. Af en toe roeren. Voeg de nootmuskaat toe. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets – peper en zout, naar smaak – krabvleesvulling* – 175 g bloem – 2 eieren, losgeklopt met 50 ml water – 150 g fijn broodkruim – 150 ml plantaardige olie – 150 ml veloutésaus (uit potje/fles) – 75 ml vleesjus (pakje)