Gestoomde gevulde kip

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Gestoomde gevulde kip

Snij de kipfilets over de lengte in en vouw ze open. Pureer de artisjokkenharten samen met de olie, knoflook en kruiden in de keukenmachine en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Beleg de kipfilets met een plak Parmaham en bestrijk deze met de artisjokpasta. Rol de kipfilets op en steek ze vast met cocktailprikkers. Stoom de gevulde kipfilets in de stoomkoker in ongeveer 25 min. gaar. Snij de filets in plakjes en geef er de gevogeltejus en de volgens basisrecept gekookte asperges bij.
Serveertips:
Heerlijk met gekookte of gestoomde kleine aardappeltjes!





Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets, 1 blik artisjokkenharten (á 400 g uitgelekt), 1-2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, ½ theel. gedroogde Provençaalse kruiden, 1 eetl. fijngesneden peterselie, zout, versgemalen peper, 4 iets dikker gesneden plakken Parmaham, 12-16 groene asperges, gevogeltejus
Voor de gevogelte jus:
bak 1 fijngesneden sjalotje ongeveer 5 min. in 25 g boter lichtbruin. Schenk er 1 eetl. Madeira bij en laat deze verdampen. Voeg ½ dl witte wijn en 3 dl gevogeltefond (potje) toe en laat deze tot de helft inkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper.