Gestoomde kabeljauw met zonnige groenten

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Gestoomde kabeljauw met zonnige groenten

Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout, laat de tomaten en de paprika’s even stomen in de stoomkoker, zo kan je ze makkelijk pellen. Snij de ui, gepelde tomaten en paprika’s in dobbelsteentjes.
Leg de naar eigen smaak gekruide kabeljauwfilets (per stuk verpakt) op stuk aluminiumfolie en doe er de in stukjes gesneden groenten bij. Voeg nog een koffielepel tomatenpuree (of ketchup) en eventueel een blaadje of 2 basilicum. Sluit de pakketjes goed af zodat alle smaken erin blijven en stoom ze gedurende een 10 á 15-tal minuten in de stoomkoker.
Serveertips:
Serveer de kabeljauw in de pakketjes, zeer lekker met aardappelpuree, pasta of gestoomde aardappelen gegarneerd met peterselie. En natuurlijk, een glaasje frisse zoetzure witte wijn erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 stukken kabeljauwfilet, 5 tomaten, 2 rode paprika’s, 2 uien, basilicum, tomatenpuree of tomatenketchup