Gestoomde kip met chinese paddenstoelen

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Gestoomde kip met chinese paddenstoelen

Verwijder het kraakbeen, het vet en de zeen van de kipfilets. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en marineer de plakjes 30 minuten met 2 eetlepels gembersap, 1 eetlepel rijstwijn, 1 theelepel maïzena, peper en zout (marinade).
Was en week de Chinese paddenstoelen en de zwarte zwam gedurende 30 minuten in kokend water.
Schil de gember.
Hak de gember en de lente-ui fijn.
Kraak de noten met het hakmes (sla zachtjes met het hakmes op de noten).
Verwijder het vlies en de kiem.
Vermeng 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, ½ eetlepel suiker, 1 theelepel sesamolie, peper en zout (smaakgevers) en voeg dit toe aan de gemarineerde kip.
Verwijder de steeltjes van de paddenstoelen en de zwarte zwam. Snijd de paddenstoelen en de zwarte zwam in stukjes ter grootte van de plakjes kip.
Blancheer de stukjes zwarte zwam en de *Ginkgo-noten (Door de vrucht te pellen blijven de noten over. De noten van de Ginkgoboom hebben een bijzondere smaak, en zijn populair bij chinezen en Japanners.) in kokend water waaraan 1 eetlepel gembersap en 1 eetlepel rijstwijn is toegevoegd.
Plaats een stoomrek in een wok en breng water to 1 centimeter onder het stoomrek aan de kook.
Wrijf een hittebestendig bord in met 1 theelepel sesamolie en leg hierop de kip, paddenstoelen, zwarte zwam, Ginkgo-noten en de helft van de fijn gehakte gember en lente-ui.
Plaats het bord op het stoomrek, sluit de wok af met een deksel en stoom het gerecht op hoog vuur gedurende 12 minuten.
Serveertips:
Garneer het gerecht met de resterende gember en lente-ui.
Geef er mie bij. Lekker met rijstwijn.





Ingrediënten voor 4 personen

7 g gemberwortel
1 theel. sesam olie
1 eetl. rijstewijn
1 eetl. gembersiroop
8 stuks gedroogde Chinese paddenstoelen
6 stuks *Ginkgo-noten
2 stuks kipfilet
1 bosje lente ui
1 zwarte zwam
2 eetl. gembersiroop
1 eetl. rijstewijn
1 theel. maïzena
2 eetl. lichte sojasaus
1 eetl. oestersaus
½ eetl. suiker
1 theel. sesamolie