Gestoomde visfilet met garnalen en eiersaus

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Gestoomde visfilet met garnalen en eiersaus

Bestrooi de makreelfilets met wat zout. Laat de filets ca 20 min staan. Spoel ze daarna af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Leg de filets in een schaal en besprenkel ze met de sake(of sherry) Laat alles ca 20 min. staan.
Leg de makreelfilets in een schaal en bestrooi ze met de gepelde garnalen. Stoom de met garnalen bestrooide filets ca 20 min. in een stoompan tot de vis gaar is.
Maak intussen de saus: Verwarm de dashi of de bouillon in een pan. Klop de eieren los met wat water, de maïzena en wat zout. Roer 3 eetl. van de warme dashi of bouillon door de losgeklopte eieren. Schenk het eiermengsel onder voortdurend roeren bij de warme dashi of bouillon tot een gebonden saus is ontstaan.
Verdeel de gestoomde makreelfilets over schaaltjes, strooi er de garnalen over en schenk de eiersaus over het gerecht, Garneer het geheel met de fijngehakte peterselie en serveer het gerecht zo warm mogelijk!
Serveertips:
Lekker met witte rijst of een gepofte aardappel.





Ingrediënten voor 4 personen

2 gefileerde makrelen, zout, 2 eetl. sake of droge sherry, 200 g gepelde garnalen, 2 dl dashi of bouillon, 2 eieren, 2 theelepels maïzena, 1 eetl. fijngehakte peterselie