Griekse rijstschotel met oesterzwammen en olijven

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Griekse rijstschotel met oesterzwammen en olijven

Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de uien in. Doe er de rijst bij en de witte wijn en laat even meebakken.
Meng de oesterzwammen en de olijven door de rijst en kruid met peper en zout.
Stoom de rijstschotel gaar in ± 20 min.
Serveertips:
Serveer bij kip aan het spit of als onderdeel van een zomerse barbecue.
(Vegetarisch: Geef er Turks brood met knoflookolie bij).





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. olijfolie, 2 fijngehakte middelgrote uien, 300 g langekorrelrijst, 6 eetl. droge witte wijn, 200 g oesterzwammen (in stukjes), 10 zwarte olijven (zonder pit en in stukjes), peper en zout