Kipfilet met tomaten en dille aardappelen

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Kipfilet met tomaten en dille aardappelen

Waterniveau in de basispan: maximum. Was en pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de knoflook in dunne stukjes. Was de dille, haal de stengels eraf en hak ze. Was en schil de aardappelen. Doe ze in de onderste stoomkorf. Bestrooi ze rijkelijk met dille. Was de kipfilets en dep ze droog. Doe ze in het zwarte inzetbakje in de bovenste stoomkorf. Bedek ze met tomaten en knoflook en leg de Emmenthaler er in plakjes bovenop. Kruid het met oregano. Stoom de aardappelen en de kip gedurende 35 minuten. Doe de aardappelen in een verwarmde serveerkom en leg de kipfilets op een voorverwarmd bord. Serveer onmiddelijk. Tip: smaakt bijzonder goed met sla met een azijn-en-olie dressing.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kleine kipfilets, 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 4 kleine plakken Emmenthaler kaas, 800 g kleine nieuwe aardappelen, ½ theel. oregano, 1 bosje dille