Polenta met chinese kool

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Polenta met chinese kool

Doe de hete bouillon in een glazen kom in de stoomkorf (Bij electrische stomer in de rijstkom). Strooi de havermout, zout en peper in de bouillon (=polenta). Zet de kom in de stoomkorf en stoom gedurende 20 min. Haal ondertussen de bladeren van het bovendeel van de kool, was de kool en verwijder de harde stengels. Snijd de bladeren in lange repen. Laat in een koekenpan de uien en de boter langzaam bruin worden. Maak in een serveerkom lagen van de polenta en de Chinese kool.
Schep daarna de gebakken uien over de polenta en bestrooi met de gehakte kruiden. Serveer heet!
Serveertips:
Voor niet vegetariërs kan er natuurlijk vleesbouillon worden gebruikt en een lekker stukje vlees erbij.
Tip: de polenta in dit recept dient zacht en romig te blijven.





Ingrediënten voor 4 personen

1 l groentebouillon (vegetarische blokjes te koop bij de natuurwinkel en de meeste supermarkten), 250 g havermout, zout, peper, 1 smal deel Chinese kool, 1 gehakte ui, 10 g boter, 2 eetl. gehakte tuinkruiden naar keuze