Zalm in koolblad met pestosaus

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Zalm in koolblad met pestosaus

Kook de koolbladeren ongeveer 2 min. in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Pureer de basilicum samen met de knoflook, pijnboompitten en pecorino in de keukenmachine en breng het pestomengsel op smaak met zout en peper. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en leg er een halve lepel pesto op. Leg de zalmfilet op een koolblad en vouw het blad dicht. Stoom de filets in de stoomkoker in ongeveer 15 min. gaar. Bak ondertussen het sjalotje in ongeveer 5 min. lichtbruin in de boter. Voeg de Noilly Prat toe. Schenk de wijn en visfond erbij en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de crème fraîche toe en kook de saus nog iets in. Voeg de rest van de pesto toe. Breng de saus op smaak met zout en peper en serveer de saus bij de zalm.
Serveertips:
Lekker met gekookte krieltjes!





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote spitskoolbladeren, zout, versgemalen peper, 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. pijnboompitten, 2 eetl. geraspte pecorinokaas, 4 stukken zalmfilet á 150 g, 1 sjalotje fijngesneden, 25 g boter, 1 eetl. Noilly Prat (droge vermouth), 1½ dl witte wijn, 1½ dl visfond (pot), 2 dl crème fraîche