Bospaddestoelenpastei met hysop

home > recepten-uit-frankrijk > Bospaddestoelenpastei met hysop

Lekker met vossenbessensaus indien koud geserveerd.

In plaats van genoemde paddestoelen kunnen ook andere gemengde paddestoelen genomen worden.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Borstel ondertussen de paddestoelen schoon en snijd de onderkantjes eraf. Snijd de grote exemplaren door. Hak de knoflook, het sjalotje en de rozemarijnnaaldjes.

Fruit knoflook en sjalot in de hete boter glazig. Voeg de paddestoelen en de kruiden toe en bak de paddestoelen vijf minuten.

Schenk het vocht in een pannetje, voeg eenderde van de room toe en laat het geheel flink inkoken. Roer dit vocht door de paddestoelen, breng het mengsel op smaak met wat peper en zout en roer er van het vuur af een eidooier door.

Rol het bladerdeeg uit en steek er per persoon een cirkel met een doorsnede van 15 centimeter uit. Verdeel de paddestoelen over de helft van de cirkels, bestrijk de randen met water en dek af met een tweede plak deeg. Druk de randen stevig aan. Versier de pasteien met wat overgebleven bladerdeeg en bestrijk de bovenkant met losgeklopt eigeel.

Laat de paddestoelenpasteien in de oven 15 minuten mooi bruin en gaar worden. Kook de resterende room met de kruiden in tot sausdikte en maak de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de saus bij de doorgesneden pastei.





Ingrediënten voor 4 personen

Lunchgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g cantharel
250 g pied de mouton
1 teentje knoflook
1 sjalot
2 eetl. boter
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje marjolein
1 takje hysop
3 dl. room
2 eierdooiers
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 eetl. tijm, verse, fijngehakte
1 eetl. rozemarijnnaaldjes

Wat heb je nodig?

Benodigde materialen: een pannetje en stekers met een doorsnede van 15 centimeter.