Farci van courgettes

home > recepten-uit-frankrijk > Farci van courgettes

Verwarm de oven voor op 200°C
Was de courgettes, halveer ze in de lengte, hol ze uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
Kook de courgettehelften ± 5 minuten in een grote pan met ruim water en zout en giet ze af
Meng het gehakt, de eidooier, de mosterd, de courgettestukjes en 1 eetlepel dille in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper
Schep het mengsel in de halve courgettes en leg de courgettes in een wijde ovenschaal
Los het bouillonpoeder in 1 dl heet water op en schenk de bouillon bij de courgettes
Dek af met aluminiumfolie en laat de courgettes in het midden van de oven courgettes in ± 40 minuten gaar worden
Roer de crème fraîche, de rest van de dille en de kappertjes door elkaar, breng op smaak met zout en citroensap en schenk dit over de courgettes.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

2 courgettes
Peper en zout
200 g kalfsgehakt
1 eidooier
2 eetl. grove mosterd
2 eetl. diepvries dille
1 theel. bouillonpoeder
1 bekertje crème fraîche (200 ml)
2 eetl. kappertjes
Citroensap

Wat heb je nodig?

oven, pan, wijde ovenschaal, aluminiumfolie.