In pastis gemarineerde zeebaars en saus van steranijs

home > recepten-uit-frankrijk > In pastis gemarineerde zeebaars en saus van steranijs

Laat bij de helft van de zeebaarsfilets het vel eraan zitten.

Rook de verse pasta drie minuten en laat de pasta afkoelen. Ontschub de zeebaars eventueel en was de vis onder de koude kraan. Dep de vis droog met keukenpapier en besprenkel de filets aan beide kanten met eenderde van de pastis.

Laat de vis 10 minuten marineren.

Verwarm intussen de oven voor tot 225 graden Celsius. Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Leg de filets met de velkant naar onder in een ovenschaal, bestrooi de vis met wat zeezout en leg hier de tomaatplakjes op. Bestrooi de overige filets met zeezout en leg deze met de vel naar boven op de tomaatplakjes.

Schenk eenvijfde van de visfumet in de ovenschaal en laat de vissandwiches in circa 15 minuten in de oven gaar worden.

Kook voor de saus de rest van de fumet samen met de rest van de pastis, de steranijs en room in tot de helft. Breng de saus op smaak met peper en zout. Kook de gerookte pasta in ruim kokend water met wat olie en zout beetgaar en laat de pasta vervolgens uitlekken.

Verdeel de pasta over de borden en leg de zeebaarssandwiches hierop. Schep de saus rond het gerecht en garneer met de steranijs.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

8 kleine zeebaarsfilet
1 dl. pastis
2 pomodori
5 dl. visfumet
12 steranijs
1 dl. room
300 g pasta, verse
Olijfolie, extra vergine
Peper
Zeezout
1 l. water, kokend

Wat heb je nodig?

Benodigde materialen: een rookoventje met rookmot, een ovenschaal, wat keukenpapier en borden.