Slakken met truffel-vermoutboter

home > recepten-uit-frankrijk > Slakken met truffel-vermoutboter

Lekker met geroosterd brood of stokbrood.

Neem bij voorkeur Noilly Prat als Vermout.

De sjalotjes hakken. In wat boter de sjalotjes enkele minuten fruiten en afblussen met de Noilly Prat. Het vocht in laten koken tot eenderde. Af laten koelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De truffel hakken. De knoflook uitpersen. De rest van de boter, crème fraîche, truffel en knoflook door de ingekookte Noilly Prat roeren. Het botermengsel op smaak brengen met peper en zout.

De slakken in de slakkenbordjes leggen en de boter over de slakken verdelen.

De slakkenbordjes in de oven zetten en de boter in ongeveer 10 minuten laten bruinen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 sjalotten
1 truffel
25 grote slakken
100 g boter
0.5 dl. vermout, droge
1 eetl. crème fraîche
1 teentje knoflook
Peper
Zout

Wat heb je nodig?

Benodigde materialen: een pan, een knoflookpers en slakkenbordjes.