Tournedos «Rossini»

home > recepten-uit-frankrijk > Tournedos «Rossini»

Bind om de tournedos een touwtje, zodat deze een ronde vorm krijgen. Steek rondjes uit de boterhammen, iets groter dan de tournedos. Bak of rooster deze goudgeel.
Bestrooi de kippenlever met peper, zout en bloem en bak ze snel bruin. Houd de levers warm.
Bak de tournedos in een schone pan in hete boter aan weerszijden bruin. Knip daarna het touwtje van de tournedos en leg het vlees op het brood en daarop de kippenlevers.
Voeg de madera of marsala bij het braadvocht en roer dit goed door. Roer er de bruine saus door en laat het geheel nog even doorkoken.
Snijd de truffel of de champignons in dunne plakjes, leg deze op de kippenlevers en giet daar de warme saus over.





Ingrediënten voor 4 personen

4 tournedos van ca. 150 g per stuk – 4 boterhammen – 4 grote kippenlevers – 2 dl bruine saus – boter – 1 eetlepel bloem – 1/2 dl madera of droge marsala – 1 zwarte truffel of een paar champignons – peper en zout