Warme welkomsthapjes met slakken

home > recepten-uit-frankrijk > Warme welkomsthapjes met slakken

Stoof een blikje slakken in 2 eetlepels ingemaakte Provencaalse kruiden. Smelt in een ander pannetje 100 gram blauwe kaas met een bekertje crème fraîche , kruid met peper en zout, voeg eventueel wat witte wijn toe. Leg op een hapjeslepel telkens 1 slak en giet er 1 eetlepel van de saus overheen, meteen serveren!

Verwijder het steeltje van de paddestoelen en blancheer ze. Giet in de holte wat olie en kruid het met peper en zout en fijne verse kruiden.

Leg hierop een slak, en laat alles in een warme oven garen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hapje

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blikje slakken
12 stuks champignons
Olijfolie
Tuinkruid, verse, gehakte

1 bekertje crème fraîche

100 g blauwe kaas
Peper
Zout

Wat heb je nodig?

Benodigde materialen: een ovenschaal