Bulghur

home > recepten-uit-india > Bulghur

Fruit de ui tot deze glazig is.
Voeg de bulghur toe en bak kort mee.
Voeg de bouillon toe en laat alles 5 min zachtjes koken.
Laat de bulghur nog 10 min. staan en voeg de munt, peterselie, pijnboompitten zout en peper toe.

  • Bulghur of burghul komt uit het Midden-Oosten. Hele tarwekorrels worden geplet, gestoomd, en dan licht geroosterd of gedroogd. Bulghur heeft een nootachtige smaak. De bereiding is eenvoudig: gewoon een uurtje laten weken of 15 tot 30 minuten koken (afhankelijk van de grofheid van de korrel). Neem twee delen water of bouillon op één deel bulghur. Bulghur en couscous zijn lekker als bijgerecht bij kruidige stoofschotels met vlees en groenten, maar ze zijn ook een prima basis voor zomerse maaltijdsalades.




Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g * bulghur
4 eetl. olijfolie
2 uien, fijngehakt
1/2 l kippenbouillon
4 eetl. pijnboompitten
2 eetl. verse munt
2 eetl. peterselie
zout en peper, naar smaak