Lamsvlees met aubergine

home > recepten-uit-india > Lamsvlees met aubergine

Bak de ui 5 minuten.
Voeg knoflook- en gemberpasta toe en bak 1 min.
Voeg vlees toe en bak het rondom bruin.
Voeg kurkuma, chilipepers, komijn, garam masala toe en schep goed om, 5 min. bakken.
Voeg water toe en laat het vlees 30 min. sudderen.
Voeg aubergine, tomaten en yoghurt toe en laat alles 20 minuten stoven.
Voeg citroensap toe en laat nog 10 min. sudderen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. olie
400 g lamsvlees, in blokjes
1 ui, fijngehakt
1 theel. gemberpasta
2 theel. knoflookpasta
1 theel. komijn
1/2 theel. kurkuma
2 theel. garam masala
3 tomaten, in blokjes
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 groene chilipeper, fijngehakt
4 eetl. citroensap
1 aubergine, in blokjes
2 eetl. yoghurt
2 dl water
zout, naar smaak