Pikante yoghurtsoep

home > recepten-uit-india > Pikante yoghurtsoep

Doe de yoghurt in een kom. Klop deze licht met een vork of garde tot een gladde massa. Doe het kikkererwtenmeel in een andere kom. Voeg onder goed roeren langzaam 4,5 dl water toe. (Zeef de massa als zich klonters vormen). Voeg de yoghurt bij het kikkererwtenmengsel, evenals de suiker, het zout en de hele radijsjes. Meng dit en giet in een pan. Breng op matig vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 minuten sudderen. Haal de radijsjes eruit en zet opzij. Zorg dat u alle specerijen gereed hebt staan voor de volgende stap, die zeer snel moet gebeuren.
Verhit de olie op middelhoog vuur in een kleine koekenpan. Doe eerst de asafoetida bij de hete olie, een seconde later de mosterdzaden, komijnzaden en korianderzaden. Voeg als de mosterdzaden beginnen open te springen de kerriebladeren en hele gedroogde rode pepertjes toe. Voeg zodra de rode pepertjes donkerder worden de gehakte knoflook en gember toe. Roer totdat de knoflook een beetje bruin wordt. Voeg nu de gehele inhoud van de koeknpan aan de soep toe. Laat de soep met specerijen nog 5 minuten sudderen. Zeef de soep. Snijd de radijsjes in piepkleine blokjes en voeg ze net voor het serveren aan de soep toe.





Ingrediënten voor 4 personen

4½ dl yoghurt – 3 eetlepels kikkererwtenmeel (besan) – 4 theelepels suiker – 1½-2 theelepels zout – 3-4 (50 g) mooie, stevige radijsjes, zonder groen – 4 theelepels plantaardige olie – 4 theelepels asafoetida (wordt ook wel verkocht onder de naam duivelsdrek of hing) – 2 theelepels hele zwarte mosterdzaden – 2 theelepels hele komijnzaden – 2 theelepels hele korianderzaden – 6-8 kerriebladeren, vers of gedroogd – 4 hele gedroogde rode pepertjes – 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt – 4 geschilde plakjes gember, fijngehakt (ca. 3 theelepels)