Spinazie met linzen

home > recepten-uit-india > Spinazie met linzen

Bak de ui en knoflook een paar min.
Voeg chilipeper toe en bak nog een paar min.
Voeg rode linzen toe en het water en laat ca. 20-25 min zachtjes koken.
Voeg spinazie, komijn, fenegriek, zwarte peper en zout toe en roer goed door.
Laat alles nog 15 min. zachtjes koken.

  • Fenegriek heeft een sterk, kruidig aroma en geeft een lichte notige smaak.
    Toepassingen:
    Fenegriek wordt vaak gebruikt in Indiase curry’s of chutneys. Het is ook lekker bij (Oosterse) vlees- of groenteschotels, rijst en aardappels.
    Tips:
    Fenegriek kort roosteren voor gebruik en daarna malen in de vijzel.




Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g diepvriesspinazie
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theel. komijn
1 kop rode linzen
1 rode chilipeper, fijngehakt
2 eetl. olie
1/2 theel. * fenegriek
1 kopje water
1/2 theel. zwarte peper
zout, naar smaak